Sokerointi kotona

Sokerointi on perusidealtaan ja tekniikaltaan hyvin yksinkertainen tapa poistaa karvat tehokkaasti. Tekniikka vaatii hieman kärsivällisyyttä ja opettelua, mutta on helppo oppia.

Sokeroinnin hyödyt

 • Kuorii kuolleen ihosolukon. Kuivalle iholle ihanteellinen. Kuollut iho saadaan sokerilla tehokkaasti kuorittua ja seuraavana päivänä kun voiteita voi iholle laittaa, ne imeytyvät todella hyvin!
 • Karvat saadaan poistettua juurineen, tämän ansiosta karvat pystyvät ihmisestä riippuen 2-6 viikkoon pois.
 • Sokeroinnin jälkeen, karvat kasvavat takaisin hentoina ja ohempina kuin sheivatessa. Sheivaamisesta tuttua sänkeä ei siis tule.
 • Iho ärtyneisyys on hyvin vähäistä sokeroinnissa. Sokerointi kuorii tehokkaasti ja kotihoito-ohjeita noudattamalla iho pysyy sileänä ja pehmeänä pitkään.
 • Sokerimassamme sisältää vain fruktoosia, glukoosia ja vettä. Allergiariskit ovat sokeroinnissamme hyvin minimaaliset.
 • Minkä tahansa alueen pystyy sokeroimaan.
 • Sokerointi tekee aina hieman höpöä, riippuen alueesta ja ihmisestä
 • Sokeroinnilla saadaan todella lyhyet karvat poistettua. Yleensä viikon sheivaamattomuus jo riittää.
 • Eron karvan vahvuudessa ja tiheydessä huomaa jo ensimmäisen sokerointi kerran jälkeen. Karvat alkavat heti harvenemaan ja heikkenemään. Seuraavat sokerointi kerrat ovat miellyttävämpiä kuin ensimmäinen kerta.
 • Eron karvan vahvuudessa ja tiheydessä huomaa jo ensimmäisen sokerointi kerran jälkeen. Karvat alkavat heti harvenemaan ja heikkenemään. Seuraavat sokerointi kerrat ovat miellyttävämpiä kuin ensimmäinen kerta.
 • Sokerimassa tarttuu vain karvoihin ja kuolleeseen ihosolukkoon, tämä tekee sokeroinnista iholle hellävaraisen ja turvallisen.

Alla olevan video-opastuksen sekä ohjeiden avulla pääset varmasti repimään itseltäsi karvat veks! 😎

Opastusvideo

Sokerointiin tarvittavat tuotteet

 • Sokeri medium – Just sugar coat the truth
 • Puhdistusaine – Almost like holy water
 • Ruusuvesi – Rose without thrones
 • Talkki – Less talc more action

Sokerointi ohjeet

Karvan tulee olla minimissään 2-3mm pituista, liian pitkää karvaa ei ole. Karvaa ei tarvitse lyhentää ennen sokerointia. Ensi kertaa sokerointia kokeiltaessa suosittelemme karvan olevan korkeintaan yhden senttimetrin pituista. Pidempää karvaa voidaan sokeroida, mutta se vaatii hieman kokemusta.

Sokerointia ennen ihon valmistelu

 • Kuori iho samana tai edellisenä päivänä. Kuorintaan sopii parhaiten kuorintahanska tai -kinnas. Niillä saa painettua ihoa kunnolla ja tasaisesti, jolloin ihosta irtoaa kuollut ihosolukko.
 • Älä laita iholle viimeisen suihkukerran jälkeen lainkaan rasvoja, voiteita, ym. tuotteita. Iho on parasta olla aivan luonnontilassa.

Sokerimassa

Sokerimassa muuttaa muotoaan lämmönsäätelyllä. Mitä lämpimämpi, sen löysempää sokeri on ja mitä viileämpää, sitä kovempaa sokeri on. Liian lämpimässä sokeri alkaa pehmenemään löysäksi ja tarttuu helpommin ihoon kiinni. 

Sokerimassa on vesiliukoinen. Jos sokeri tarttuu ihoon, eikä irtoa, sen saa lämpimällä vedellä huuhdeltua pois. Jos sokerimassaa tippuu mihin tahansa pinnalle tai tekstiilille, sen saa helposti pyyhittyä pois lämpimällä vedellä.

Niin pitkään kun sokerimassa on työstettävässä kunnossa, max. 35 asteista, massa ei liukene vaan hylkii vettä. Jos kätesi hikoavat, sokerimassa ei pysy kädessäsi kiinni. Jos sokeroitava alue hikoilee, niin sokeri ei helposti tartu karvaan. Sokerointi voi olla hieman kivuliasta ja jännittävää, joka saattaa aiheuttaa hikoilua. Tämän takia kannattaa sokeroida mielummin hieman viileässä tilassa kuin lämpimässä. 

Sokerimassa lämmitetään ennen sokerointia, jotta massa on helposti muovautuvaa. Lämmityksen voi tehdä sokerinlämmittimessä, mikrossa tai vesihauteessa.

Sokerinlämmittimessä

Sokeripurkki asetetaan lämmittimeen ja lämmitin päälle noin 32-35 asteeseen. Riippuen kuinka täynnä sokeripurkki on sokerimassaa, lämmitys kestää 10-30 minuuttia. Lämmitin voi olla koko sokeroinnin ajan päällä, jotta sokeri pysyy samassa lämpötilassa, jos sokeria tarvitsee ottaa uudelleen.

Mikrossa

Sokeripurkki laitetaan kannen kanssa mikroon ja lämmitetään miedolla lämmöllä. Riippuen kuinka täynnä sokeripurkki on, sokerimassaa lämmitys kestää 15 – 90 sekuntia. Mikrossa lämmittäessä täytyy olla tarkkana, ettei sokeri lämpeä liikaa tai kiehahda vahingossa. Lämmitä mielummin 15 sekunnin sykleissä ja tarkista sokerin koostumus aina tökkäämällä sokerimassan keskelle tunteaksesi alkaako sokeri olla muovautuvaa. Jos sokeri pääsee lämpiämään liian löysäksi tai kiehahtaa, anna purkin jäähtyä pöydällä kunnes sokeri on sopivan notkeaa. Kerran kiehahtaminen ei juurikaan vaikuta sokerin koostumukseen, mutta useampi kiehauttaminen muuttaa sokerimassan koostumuksen vääränlaiseksi.

Vesihauteessa

kaada astiaan tai tulpattuun lavuaariin kiehuvaa tai todella kuumaa vettä. Vesihauteen tulee peittää sokeripurkista 2/3 osaa, purkin sisään ei saa päästää vettä. Anna sokeripurkin olla vesihauteessa kunnes sokerimassa on sopivan muovautuvaa. Vesihauteessa pidettävä aika riippuu veden lämpötilasta ja kuinka täynnä sokeripurkki on sokerimassaa.

Jos sokeripurkin kansi on jumissa, välissä on luultavasti vain hieman sokeria. Lämmitä hetki sokeripurkkia, jotta sokeri kannen välissä lämmetessään pehmenee ja kansi aukeaa helpommin.

Tiivistettynä ennen sokerointia

 1. Huone jossa sokeroit ei kannata olla kovin lämmin tai kuuma.
 2. Lämmitä sokerimassa sopivan muovautuvaksi.
 3. Ota kaikki tarvikkeet valmiiksi: 
  • Vanulappuja tai babywipesejä
  • Puhdistusaine – ”Almost like holy water”
  • Talkki – “Less talc, more action”
  • Sokeri Medium – “Just sugarcoat the truth”
  • Ruusuvesi – “Rose without thrones”

Sitten sokeroimaan!

Aloitetaan ensimmäisellä kerralla testaamalla tekniikkaa omaan reiteen. Reiteen on helppo harjoitella otteita ja tekniikkaa. Reisi on ergonomisesti helpossa kohdassa ja siinä on hentoa karvaa. Harjoitellaan vain etureisiin, takareidet ovat itseltä vaikeampi sokeroida.

Ohjeet

 1. Suihkuta puhdistusainetta vanulappuun tai baby wipesiin ja puhdista molemmat etureidet puhdistusaineella pyyhkien. 
 2.  Ripottele iholle talkkia ja levitä kädellä ohueksi kerrokseksi. Talkkia tuIee olla iholla tasainen vaalea pinta, ei ylimääräisiä kasoja.
 3. Ota lämmitettyä sokerimassaa, samalla kädellä kuin kirjoitat, n. golfpallon kokoinen määrä sormenpäillä. Pidä sormenpäät lähellä sokeripurkkia, kunnes olet saanut pyöriteltyä sokerimassapallon ”siimat” sormenpäillesi. Pidä sormet koko ajan osoittaen alaspäin, muuten sokerimassa valuu kämmeneesi, josta et pysty enää sokerimassaa käyttämään. 
 4. Keskity ettet koske sokeriin toisella kädellä, vaikka se tuntuisi kuinka järkevältä. Tarvitset toisen käden ihon kiristämiseen ja tukiotteeseen.
 5. Laita polvi koukkuun ja kiristä vapaalla kädellä reiden ihoa. 
 6. Laita sokerimassapallo sormenpäilläsi reiden alaosaan lähelle polvea ja lähde levittämään sokerimassaa iholle kämmenen pituiselle matkalle kuin raapisit ihoa. Sormet muodostavat aina levittäessä kouran. Näin sormilla saadaan painettua sokerimassaa kunnolla ihoon ja karvat pääsevät kiinnittymään sokerimassan sisälle. Levitettäessä sokeria, täytyy ihoa painaa sormenpäillä voimakkaasti, muuten karvat eivät tartu juuristaan.
 7. Kun olet levittänyt kämmenen pituiselle matkalle sokerin, nosta loppupäässä sormet irti ihosta ja palaa siihen kohtaan mistä aloitit sokerimassan levittämisen. Toista levittäminen vielä toisen JA kolmannen kerran. Jos menet laskuissa sekaisin, niin ei haittaa, vaikka levittäisit neljännen tai viidennenkin kerran. Kiristä vapaalla kädellä koko ajan ihoa kireäksi.
 8. Viimeisellä levityskerralla levitä sokerimassa noin 2-3 senttimetriä pidemmälle kuin mihin asti olet aikaisemmin sokeria jo levittänyt. Kun levität sokeria pidemmälle, avaa samalla hieman sormiasi kourasta lappeammaksi iholle, niin että painat isommalla alueella sormenpäillä ihoa.
 9. Pidä peukalo kämmenen sisällä, se ei saa osua sokeroitavaan ihoon. 
 10. Paina voimakkaasti ihoa, kun olet lähtemässä repäisemään. Tee hyvin matala, mutta napakka repäisy ja laita sormet rauhallisesti takaisin kohtaan missä sokeria on. Muista kiristää vapaalla kädellä ihoa kireäksi.
 11. Taas levitä sokeria noin 2 senttimetriä pidemmälle kuin missä sokeria on ja toista matala, mutta napakka repäisy.
 12. Toista uudelleen, kunnes olet saanut koko sokerin pois. Laita aina repäisty sokeri edellisten päälle ja etene rauhallisesti eteenpäin.
 13. Mikään kiire EI ole. Sokeri ei tartu ihoosi hetkessä eli ensimmäisen repäisyn jälkeen kertaa mielessäsi mitä pitää tehdä ja laita rauhassa sokeroivakäsi sokerimassan päälle ja jatka seuraavaan repäisyyn.
 14. Sokeroitu alue näkyy ihossa hyvin, kun talkki on lähtenyt. Siirry sokeroimaan viereinen osio. Käytä samaa sokerimassaa, joka on kädessäsi.
 15. Huolehdi aina, että alue mihin levität sokeria, on huolellisesti ohuen talkkikerroksen peitossa. Muuten sokerimassa saattaa jäädä ihoon kiinni.

Kun sokerointitekniikka tuntuu sujuvan reiteen, siirrytään sääriin. Käytä samaa tekniikkaa. Säärissä on yleensä vahvemmat karvat ja ergonomian kannalta haastavampi alue. Siksi on tärkeää ensimmäisen kerran harjoitella sokerointia helpolla alueella, kuten reidellä. 

Tekniikka on sama, mutta voit ottaa hieman isomman sokerimassapallon. Sääriin on sopiva noin kahden golfpallon kokoinen määrä. Mutta voit myös siirtyä yhdestä golfpallon kokoisesta pallosta asteittain isompaan. Heti ei tarvitse tuplata sokerimassan määrää.

Pulmatilanteet

Sokeroitaessa voi tulla muutamia erilaisia pulmatilanteita, mutta niistä päästään seuraavien vinkkien avulla helposti yli.

Yleisin pulma on, että sokeri jää ihoon kiinni ja et saa sitä irtoamaan repäisemällä. Testaa kutakin oljenkortta vain kerran, jotta iho ei ärsyynny. Siirry aina seuraavaan kikkaan, jos edellinen ei toiminut.

Kun sokeri jää jumiin…

 1. Laita ihossa olevan sokerimassan päälle ja sen ympärille talkkia, niin että koko sokerimassa ja ympäröivä iho on tasaisen ohuen talkkikerroksen alla. Levitä rauhassa sokerimassa kolme kertaan uudelleen, vie sokerimassa hieman yli, reilusti iholle painoa ja napakka repäisy.
 2. Vaihda repäisysuuntaa. Tarkista, että toisesta suunnasta iholla on hyvin talkkia. Levitä 3 kertaa sokeri toisesta suunnasta, vie sormet massan kanssa yli ja repäise.
 3. Junnutus. Lisää talkkia jumissa olevan sokerin päälle ja ympärillä olevalle iholle. Jää junnaamaan sokerilla alueen päälle 10-15 sekunniksi ja mene kädellä yli sokeroitavan alueen, repäise napakasti.
 4. Jätä hetkeksi jumittunut sokerimassa ihoon ja sokeroi kädessä olevalla sokerimassalla seuraava osio. Näin jumittunut sokeri hieman jäähtyy ja iho ei pääse lämpenemään epäonnistuneista repäisyistä.
 5. Jos tässä vaiheessa sokerimassa on vielä jumissa, kastele pyyhe lämpimällä vedellä ja pyyhi sokeri pois iholta tai huuhtele lämpimällä vedellä. Kuivaa iho ja aloita sokerointi alusta.

Sokerimassa irtoaa, mutta karvat ei… 

 • Varmista, ettei ihossa ole rasvoja tai voiteita. Nämä muodostavat karvaan kerroksen, johon sokerimassa ei pääse tarttumaan.
 • Tarkista, että karva on tarpeeksi pitkää. Minimissään 2-3mm.
 • Paina voimakkaasti sormenpäillä ihoa, jotta sokerimassa pääsee karvan juuren ympärille.
 • Levitä vähintään kolme kertaa sokerimassa sokeroitavalle osiolle.
 • Varmista, että sokeroitavalla alueella on talkkia.

Muistisäännöt sokerointiin

 1. Puhdistus
 2. Talkki
 3. Ihon kiristys
 4. Sokerimassan levitys vastakarvaan 3 kertaa
 5. Paina voimakkaasti ihoa levityksessä ja repäisyissä
 6. Vimeinen levitys yli
 7. lyhyet ja napakat repäisyt
 8. Kerää repäisty sokeri ihossa olevan sokerin päälle
 9. Järjestelmällisyys
 10. Puhdistus ja ruusuvesi

Muistisäännöt pulmiin

 1. Talkkia ja enemmän voimaa painamiseen
 2. Talkki ja vaihda repäisysuunta
 3. Talkki ja junnutus
 4. Jätä hetkeksi
 5. Sulata sokeri pois